Benut schenkingsvrijstelling 2018!

Benut schenkingsvrijstelling 2018!
12 december 2018 - Schenken is misschien wel het meest effectieve (en goedkoopste!) middel om erfbelasting te besparen. Bovendien verlaagt het uw box 3-vermogen en bespaart mogelijk zelfs op uw eigen bijdrage Wlz (verzorgingstehuis).

Wie gedurende tien jaar aan zijn (klein)kinderen jaarlijks het toegestane belastingvrije bedrag schenkt, kan duizenden euro’s erfbelasting besparen (en nog wel meer ook, afhankelijk van het aantal kinderen en kleinkinderen). Voor veel mensen is het maximaal benutten van de jaarlijkse schenkingsvrijstellingen in combinatie met een goed testament vaak al voldoende nalatenschapsplanning. Uiteraard moet u er wel voor zorgen dat er genoeg overblijft om zelf comfortabel de rit uit te kunnen zitten.

alinea

In 2018 bedraagt de jaarlijkse vrijstelling voor schenkingen van ouders aan kinderen € 5.363. Voor schenking aan kleinkinderen en derden bedraagt de vrijstelling € 2.147. Het maakt niet uit hoe oud uw (klein)kind is; u hoeft deze schenking binnen de kalenderjaarvrijstelling niet aan te geven bij de belastingdienst en u hoeft er ook niet voor naar de notaris.

date_range Gepubliceerd op 12-12-2018 16:36
person Nathalie van de Graaf
visibility Views: 607
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren