Autoverzekering  

Bij een autoverzekering heeft u de keuze uit drie soorten dekkingen:

- WA of Wettelijke Aansprakelijkheid

U bent verplicht uw motorvoertuig te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekering vergoedt de schade die u met uw auto kunt toebrengen aan personen of eigendommen. Een eventuele aanhanger is gratis meeverzekerd. De WA verzekering dekt niet de schade aan uw eigen auto. Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor auto's ouder dan 10 jaar.

- WA + Beperkt Casco 

Naast de verplichte WA dekking vergoedt deze verzekering de schade als gevolg van een aantal gebeurtenissen zoals brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel en aanrijdingen met dieren. Deze verzekering wordt veelal afgesloten voor auto's tussen de vier en de acht jaar oud. Voor beperkte cascoschades geldt meestal een eigen risico.

- WA + Volledig Casco (of allrisk) 

Dit is de meest uitgebreide verzekeringsvorm die naast de verplichte WA dekking de schade aan de eigen auto vergoedt, als gevolg van een aanrijding (ook door uw schuld), vandalisme of diefstal. Deze verzekering wordt veelal afgesloten voor auto's tot vijf jaar oud. Bij de voorwaarden moet u vooral letten op de nieuwwaarde-regeling. Voor het casco-deel geldt meestal een eigen risico.

Verder kunt u uw autoverzekering naar eigen keuze uitbreiden.

Aanvullende verzekeringen

U kunt uw autoverzekering aanvullen met een schade-inzittenden- en/of een ongevallen inzittenden verzekering en/of een (motorrijtuigen)rechtsbijstandverzekering. Wilt u een offerte voor een autoverzekering ontvangen? 

 

Vul hier uw offerte aanvraag in

Offerte aanvragen 

Bij een aanrijding kunt u via de app van Verbond van Verzekeraars direct uw schade melden, MobielSchadeMelden.nl 

 

 

Neem contact met ons op

info@adviescentrum.net  / +31 (0)186-575619