Erfenis vaak ingewikkelder dan je denkt
22 september 2021 - Als je overlijdt en er is geen testament, dan wordt jouw erfenis verdeeld volgens de wettelijke verdeling. Daar kunnen ingrijpende haken en ogen aan zitten. Als je samenwoont zonder contract, bijvoorbeeld. Maar ook als je een samengesteld gezin hebt.
Huis kopen? Laat je niet gek maken!
15 juli 2021 - De woningwaarde in Nederland is inmiddels gestegen tot boven de € 400.000. Gemiddeld! Kopers bieden tegen elkaar op en gaan steeds vaker akkoord met het schrappen van ontbindende voorwaarden. En nog is de rek er niet uit.
1 juli 2001 - 1 juli 2021
20 jaar Adviescentrum van de Graaf!
Corona: pas op bij reis- en annuleringsverzekering!
7 juni 2021 - Uit onderzoek van vergelijkingssite Independer blijkt dat een kwart van de mensen met een annuleringsverzekering zegt deze speciaal af te sluiten vanwege de onzekerheid rondom corona.
Geen hypotheekrenteaftrek meer. Wat kost je dat?
11 februari 2021 - De hypotheekrente die je betaalt, mag je sinds 2001 nog maar 30 jaar aftrekken. Dit betekent dat deze aftrekpost over 10 jaar verdwijnt voor een grote groep huiseigenaren. En als De Nederlandsche Bank haar zin krijgt, kan het zomaar gebeuren dat de hypotheekrenteaftrek nog ...
Verbouwers vergeten opstaldekking
3 februari 2021 - In de afgelopen drie jaar heeft een groot deel van de Nederlanders wel iets verbouwd aan de woning of geïnvesteerd in de tuin. Bij slechts 33% van hen was de opstalverzekering na die verbouwing nog passend bij de woning.
Zorgverzekering 2021
16 december 2020 - De premies voor 2021 zijn bekend.
Checklist vervroegde hypotheekaflossing
26 oktober 2020 - Gebruik deze checklist als hulpmiddel om te kunnen nagaan of jouw te betalen vergoeding bij vervroegde aflossing of oversluiten van je hypotheek naar een andere aanbieder op de juiste wijze is bepaald.
Startersvrijstelling bij kopen woning
16 september 2020 - Het kabinet wil dat starters vanaf 1 januari 2021 eenmalig een startersvrijstelling krijgen voor het betalen van de overdrachtsbelasting bij het kopen van een woning. Doel hiervan is dat starters een betere positie krijgen op de woningmarkt en dat ze makkelijker de kosten koper...
NHG maakt uitkoop ex-partner gemakkelijker
24 februari 2020 - De uitkoop van een ex-partner wordt gemakkelijker bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Reden voor NHG om de vereenvoudiging door te voeren is dat de toenemende huizenprijzen steeds vaker problemen opleveren voor stellen die uit elkaar gaan, omdat de...