Verbouwers vergeten opstaldekking
3 februari 2021 - In de afgelopen drie jaar heeft een groot deel van de Nederlanders wel iets verbouwd aan de woning of geïnvesteerd in de tuin. Bij slechts 33% van hen was de opstalverzekering na die verbouwing nog passend bij de woning.
Checklist vervroegde hypotheekaflossing
26 oktober 2020 - Gebruik deze checklist als hulpmiddel om te kunnen nagaan of jouw te betalen vergoeding bij vervroegde aflossing of oversluiten van je hypotheek naar een andere aanbieder op de juiste wijze is bepaald.
Zorgverzekering 2022
8 december 2021 - De ziektekostenpremies voor 2022 zijn bekend. Misschien is uw huidige pakket in uw nadeel aangepast of heeft u extra zorg nodig. Verstandig dus om het pakket en de premie van uw ziektekostenverzekering goed te bekijken en eventueel een andere zorgverzekering af te sluiten.
Geen hypotheekrenteaftrek meer. Wat kost je dat?
11 februari 2021 - De hypotheekrente die je betaalt, mag je sinds 2001 nog maar 30 jaar aftrekken. Dit betekent dat deze aftrekpost over 10 jaar verdwijnt voor een grote groep huiseigenaren. En als De Nederlandsche Bank haar zin krijgt, kan het zomaar gebeuren dat de hypotheekrenteaftrek nog ...
Hypotheek 2022: de belangrijkste veranderingen
1 november 2021 - Ook in 2022 zijn er weer veranderingen in de regels rondom hypotheken. Zo gaat de maximale hypotheekrenteaftrek verder omlaag en kun je meer lenen als je een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) afsluit. In bijgaand artikel van LevenWonen vind je de belangrijkste...
1 juli 2001 - 1 juli 2021
20 jaar Adviescentrum van de Graaf!
Huis kopen? Laat je niet gek maken!
15 juli 2021 - De woningwaarde in Nederland is inmiddels gestegen tot boven de € 400.000. Gemiddeld! Kopers bieden tegen elkaar op en gaan steeds vaker akkoord met het schrappen van ontbindende voorwaarden. En nog is de rek er niet uit.
Erfenis vaak ingewikkelder dan je denkt
22 september 2021 - Als je overlijdt en er is geen testament, dan wordt jouw erfenis verdeeld volgens de wettelijke verdeling. Daar kunnen ingrijpende haken en ogen aan zitten. Als je samenwoont zonder contract, bijvoorbeeld. Maar ook als je een samengesteld gezin hebt.
Corona: pas op bij reis- en annuleringsverzekering!
7 juni 2021 - Uit onderzoek van vergelijkingssite Independer blijkt dat een kwart van de mensen met een annuleringsverzekering zegt deze speciaal af te sluiten vanwege de onzekerheid rondom corona.
Zo financier jij jouw energiezuinige huis!
7 februari 2022 - Energie is in korte tijd flink duurder geworden. Vooral gas. En dat blijft waarschijnlijk zo. Niet alleen omdat er meer vraag dan aanbod is, maar ook omdat de overheid gas steeds zwaarder belast. Het is dus hoog tijd om te kijken hoe je jouw huis energiezuiniger kunt maken.